Επιστημονική Εκδήλωση «Δεξιότητες Μηχανικών Προγραμματιστών Λογισμικού» | Video (24/11/2021)

Για τις ανάγκες του ERASMUS+ Εργου: DEVOPS COMPETENCIES FOR SMART CITIES

Από το 1999 έως το 2016 οι νέες τεχνολογίες δημιούργησαν πάνω από 23 εκατ. νέες θέσεις εργασίας στην Ε.Ε. Έως το 2025, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, 75 εκατ. θέσεις εργασίας θα καταργηθούν, αλλά και 133 εκατ. νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, και οι περισσότερες από αυτές σχετίζονται με επαγγέλματα των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών. Στη σύγχρονη εποχή της industry4.0 και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού οι Μηχανικοί και οι Προγραμματιστές Λογισμικού καλούνται να λάβουν έναν καθοριστικό/ηγετικό ρόλο.

Οι ανάγκες για ανάπτυξη εφαρμογών στα σημερινά κατανεμημένα, διαδικτυακά και φορητά περιβάλλοντα συνδέονται με γνώσεις αλλά και δεξιότητες πολύ πέρα από αυτές που παρέχονται στα προπτυχιακά επίπεδα σπουδών. Ειδικά στη χώρα μας, η αγορά εργασίας εμφανίζεται να μη μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σε εξειδικευμένα στελέχη στον ευρύτερο χώρο της Πληροφορικής, δημιουργώντας ένα έλλειμμα στην κάλυψη συναφών θέσεων εργασίας που πλήττει καίρια την ανταγωνιστικότητα των εταιρειών πληροφορικής στην Ελλάδα, καθώς διογκώνονται οι ανάγκες του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Στη συγκεκριμένη διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση οι Vassilis Gerogiannis, Yorgos Kakarontzas, Harry Kalogirou, Nikos Papageorgiou, Panos Fitsilis, Patsa Chrysoula, Giannis John Gialamas και άλλοι ειδικοί από τον ακαδημαϊκό χώρο αλλά και από τον κόσμο των επιχειρήσεων της Πληροφορικής χαρτογράφησαν αναγκαίες σύγχρονες τεχνικές γνώσεις καθώς και δεξιότητες που πρέπει να συνθέτουν το σύγχρονο προφίλ ενός πετυχημένου επαγγελματία Μηχανικού / Προγραμματιστή Λογισμικού. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε από το έργο “DevOps Competences for Smart Cities” που είναι ένα έργο Erasmus+/KA2/Sector Skills Alliance.

Στόχος του έργου είναι η επαγγελματική ανάπτυξη μέσω κατάλληλης επιμόρφωσης των στελεχών που εργάζονται ή θα εργαστούν σε Δήμους, οι οποίοι σταδιακά μετασχηματίζονται σε Έξυπνες Πόλεις. Μέσω της εκπαίδευσης, τα στελέχη των Δήμων θα αποκτήσουν γνώσεις που απαιτούνται για τη διαχείριση έξυπνων πόλεων, όπως η μεθοδολογία DevOps και τις ικανότητες που άπτονται νέων τεχνολογιών πληροφορικής και είναι απαραίτητες για την πραγματοποίησή τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s